Takaisin etusivulle

Apua alaselkäkivun hoitoon

Alaselkäkipu on yleinen oire. Suurin osa alaselkäkivusta on vaaratonta ja poistuu itsestään. ​

Kahdeksan kymmenestä aikuisesta tuntee alaselkäkipuja elämänsä aikana. Vain osa alaselän vaivoista vaatii pikaista hoitoa, ja valtaosa paranee itsekseen tai lääkityksellä muutamassa viikossa. Selkäkivun hoidoksi ei suositella vuodelepoa, vaikka kivun takia voikin joutua olemaan jonkin aikaa levossa. Perusohje on, että heti kun kivut hellittävät niin paljon, että liikkuminen onnistuu, vuoteesta on paras nousta ja pyrkiä elämään niin normaalia elämää kuin mahdollista. Kevyttä liikuntaa, kuten kävelyä, pyöräilyä ja uintia, voi harrastaa heti alusta alkaen. Pitkittyvän selkäkivun kuntoutuksessa kuntoutujalla itsellään on tärkeä osuus. Tutustu sivustolta löytyviin itsehoito-ohjeisiin ja tee tarvittaessa Omaolo-oirearvio. Oirearvio kertoo luotettavasti, vaativatko oireesi ammattilaisen hoitoa.

Kategoria

Palvelut

Alaselkäkivun käypähoito-ohje

  • Artikkeli

Käypä hoito -suositukset ovat riippumattomia, tutkimusnäyttöön perustuvia kansallisia hoitosuosituksia.

Palvelun sivulle

Selkäkanava

  • Artikkeli

Selkäliiton Selkäkanavalta saat monipuolista tietoa selkä- ja niskakivusta ja niiden itsehoidosta. Löydät sivustolta tietoa myös Selkäliiton ja selkäyhdistysten toiminnasta. 

Palvelun sivulle

Alaselkäkipu tai -vamma oirearvio

  • Itsehoito

Omaolon alaselkäkivun oirearvio kertoo luotettavasti, vaativatko oireesi ammattilaisen hoitoa vai riittääkö itsehoito. Saat tarvittaessa mahdollisuuden olla yhteydessä ammattilaisiin Omaolon kautta. 

Palvelun sivulle

Alaselkäkuntoutujan opas

  • Itsehoito

Opas on tarkoitettu aikuisille, joilla on alaselkäkipua. Oppaassa annetaan ohjeita selkäkivun itsehoitoon ja sitä voi hyödyntää terveydenhuollon antaman hoidon ja kuntoutuksen rinnalla.

Palvelun sivulle

Iskiasoireen kuntoutusopas

  • Itsehoito

Jalkaan ja pakaraan säteilevä iskiaskipu on yleinen selkäoire. Tämä opas tarjoaa tietoa iskiaskivusta ja ohjeita siihen, kuinka kipua voi hoitaa itse.

Palvelun sivulle

Oma selkä -harjoitusohjelma

  • Itsehoito

Oma selkä -ohjelma tarjoaa harjoitusvideoita selän omatoimiseen lihaskunto- ja liikkuvuusharjoitteluun.

Palvelun sivulle

Annetuilla hakuehdoilla ei löytynyt yhtään palvelua. Muokkaa hakuehtoja.