Takaisin etusivulle

Apua korvakivun hoitoon

Korvakivun syynä on yleensä flunssan ja niistämisen yhteydessä välikorvaan joutunut lima ja ilmanpaine, joka venyttää tärykalvoa.

Aikuisilla välikorvan tulehdusta yleisempi korvakivun aiheuttaja on korvakäytävän tulehdus. Korvakäytäväntulehdukseen liittyy usein kivun lisäksi samea vuoto ja korvakäytävän turpoaminen, joka saattaa heikentää kuuloa. Sitä voi ehkäistä pitämällä korvakäytävän kuivana ja hoitamalla sitä korvasuihkeella. Korvakipua voivat aiheuttaa myös muut kuin korvassa olevat vaivat.

Korvakipua voi hoitaa apteekista ilman reseptiä saatavilla ibuprofeenia tai parasetamolia sisältävillä kipulääkkeillä. Korvaa ei kannata kaivaa pumpulitikulla tai muulla korvakäytävän suuaukkoa pidemmälle ulottuvalla välineellä. Jos korvan kipu ei mene ohi särkylääkkeellä parissa vuorokaudessa, tulee hakeutua hoitoon. Tutustu alta löytyviin itsehoito-ohjeisiin ja tee tarvittaessa Omaolo-oirearvio. Oirearvio kertoo luotettavasti, vaativatko oireesi ammattilaisen hoitoa.

Kategoria

Palvelut

Yleisimmät kuulovaivat

  • Artikkeli

Terveyskylän Kuulotalosta löydät tietoa korvaan ja kuuloon liittyvistä ongelmista.

Palvelun sivulle

Korvakivun itsehoito-ohje

  • Itsehoito

Terveyskylän Päivystystalon itsehoito-ohjeesta saat tietoa ja tukea äkillisen korvakivun hoitoon.

Palvelun sivulle

Korvan kipu tai lukkoisuus -oirearvio

  • Itsehoito

Omaolon korvan kipu tai lukkoisuus oirearvio kertoo luotettavasti, vaativatko oireesi ammattilaisen hoitoa vai riittääkö itsehoito. Saat tarvittaessa mahdollisuuden olla yhteydessä ammattilaisiin Omaolon kautta. 

Palvelun sivulle

Päivystysapu 116117 chat

  • Asiointi

Päivystysapu-chatissa saat apua terveydenhuollon ammattilaiselta, silloin kun oma terveyskeskuksesi on suljettu. Ammattilainen arvioi chat-keskustelukanavassa tarvitsetko päivystyksellistä tai kiireellistä hoitoa. Saat myös yleisempää ohjausta ja neuvontaa päivystyksellisissä asioissa.

Palvelun sivulle

Annetuilla hakuehdoilla ei löytynyt yhtään palvelua. Muokkaa hakuehtoja.