Takaisin etusivulle

Apua, kun epäilet seksitautia

Seksitauteja ovat bakteerien ja virusten aiheuttamat taudit, jotka tarttuvat suojaamattomassa seksissä. Seksitaudit ovat usein ehkäistävissä ja hoidettavissa.

Tavallisimpia seksi- eli sukupuolitauteja näistä ovat klamydia, kondylooma, sukuelinherpes, kuppa, tippuri ja HIV-infektio. Taudit tarttuvat suojaamattomassa seksissä limakalvojen sekä rikkoutuneen ihon kosketuksessa. Tartunta voi tapahtua yhdyntätavasta riippuen terskan, emättimen, peräsuolen tai suun limakalvolle. Kondomi on ainoa menetelmä, jolla voidaan ehkäistä sekä seksitauteja että raskautta. Kondomia tulee käyttää yhdynnässä ja suuseksissä alusta loppuun saakka.

Kaikki seksitaudit voivat olla aluksi oireettomia. Tutkimuksiin on syytä hakeutua pienenkin epäilyn herätessä ja jos on ollut suojaamattomassa seksikontaktissa muun kuin vakituisen kumppanin kanssa. Kunnallisissa hoitopaikoissa seksitautien testaus on maksutonta. Tutustu ensin rauhassa tietosisältöihin ja palveluihimme ja ellei tietosisällöt riitä löydät alta myös sinulle tarjolla olevat asiointipalvelut. Tee tarvittaessa Omaolo-oirearvio. Oirearvio kertoo luotettavasti, vaativatko oireesi ammattilaisen hoitoa.

Kategoria

Palvelut

Seksitautiepäily oirearvio

  • Itsehoito

Omaolon seksitautiepäilyn oirearvio kertoo luotettavasti, vaativatko oireesi ammattilaisen hoitoa vai riittääkö itsehoito. Saat tarvittaessa mahdollisuuden olla yhteydessä ammattilaisiin Omaolon kautta. 

Palvelun sivulle

Päivystysapu 116117 chat

  • Asiointi

Päivystysapu chatissa saat apua terveydenhuollon ammattilaiselta, silloin kun oma terveyskeskuksesi on suljettu. Ammattilainen arvioi chatissa tarvitsetko päivystyksellistä tai kiireellistä hoitoa. Saat myös yleisempää ohjausta ja neuvontaa päivystyksellisissä asioissa.

Palvelun sivulle

Tietoa seksiteitse tarttuvista taudeista

  • Asiointi

Terveyskylän Ihotautitalosta löydät tieto seksitaudeista sekä niiden hoidosta

Palvelun sivulle

Annetuilla hakuehdoilla ei löytynyt yhtään palvelua. Muokkaa hakuehtoja.