Takaisin etusivulle

Apua kurkkukivun hoitoon

Kurkkukivun yleisimpiä syitä ovat nielun tulehdukset ja nenän tukkoisuuden aiheuttama nielun kuivuminen. Viruksen aiheuttama kurkkukipu on usein ensioire flunssasta, joka menee ohi itsestään muutamassa päivässä ja sen oireita voi lievittää itsehoidolla.

Virustautiin voi liittyä lievää lämpöilyä ja nenän tukkoisuutta sekä flunssainen olo. Jos vaivaan ei liity kaulan, nielun tai kasvojen turvotusta, hengitysvaikeuksia tai muuta oloa selvästi hankaloittavaa oiretta, tilaa voi hoitaa itse. Kipua voi hillitä parasetamolilla tai tulehduskipulääkkeillä ja perinteisesti lämpimillä juomilla. Myös puudutteita sisältävät imeskelytabletit voivat antaa tilapäistä helpotusta. Tutustu sivustolta löytyviin itsehoito-ohjeisiin ja tee tarvittaessa Omaolo-oirearvio. Oirearvio kertoo luotettavasti, vaativatko oireesi ammattilaisen hoitoa.

Kategoria

Palvelut

Kurkkukipu tai nieluoire -oirearvio

  • Itsehoito

Omaolon Kurkkukipu tai nieluoire -oirearvio kertoo luotettavasti, vaativatko oireesi ammattilaisen hoitoa vai riittääkö itsehoito. Saat tarvittaessa mahdollisuuden olla yhteydessä ammattilaisiin Omaolon kautta. 

Palvelun sivulle

Kurkkukivun itsehoito-ohje

  • Itsehoito

Terveyskylän Päivystystalon itsehoito-ohjeesta saat tietoa ja tukea äkillisen kurkkukivun ilmetessä.

Palvelun sivulle

Päivystysapu 116117 chat

  • Asiointi

Päivystysapu-chatissa saat apua terveydenhuollon ammattilaiselta, silloin kun oma terveyskeskuksesi on suljettu. Ammattilainen arvioi chat-keskustelukanavassa tarvitsetko päivystyksellistä tai kiireellistä hoitoa. Saat myös yleisempää ohjausta ja neuvontaa päivystyksellisissä asioissa.

Palvelun sivulle

Annetuilla hakuehdoilla ei löytynyt yhtään palvelua. Muokkaa hakuehtoja.