Takaisin etusivulle

Apua närästyksen hoitoon

Närästyksellä tarkoitetaan polttavaa kipua tai epämiellyttävää tunnetta rintalastan takana. Oire on yleinen ja se liittyy usein ruokailuun. Närästystä voi lievittää kotikonstein.

​Närästys tuntuu usein poltteena rintalastan takana, mutta se voi tuntua myös ylempänä ja säteillä kaulalle. Närästyksen aiheuttaa happaman mahanesteen nousu ruokatorveen, joka saattaa tuntua karvaana makuna suussa. Närästys lisääntyy usein happamien ruokien tai liian raskaiden aterioiden syönnin jälkeen. Tilapäistä närästysoiretta voi lievittää apteekista ilman reseptiä saatavilla hapon eritystä estävillä lääkkeitä. Itsehoitolääkkeitä voi käyttää parin viikon ajan. Oireiden väistymiseen saattaa kulua muutama päivä.

Jos närästysoireeseen liittyy yllättävää tai äkillistä vatsa- tai rintakipua, on hoitoon hakeuduttava heti. Oireet voivat olla merkkejä sydänperäisestä kivusta. Samoin tulee toimia, jos närästysoireisiin liittyy verioksentelua tai nielemisvaikeutta. Tutustu sivustolta löytyviin itsehoito-ohjeisiin ja tee tarvittaessa Omaolo-oirearvio. Oirearvio kertoo luotettavasti, vaativatko oireesi ammattilaisen hoitoa.

Kategoria

Palvelut

Raskauden aikainen närästys

  • Artikkeli

Terveyskylän Naistalosta löydät tietoa raskausajan tuomiin kehon muutoksiin ja vaivoihin.

Palvelun sivulle

Närästyksen itsehoito-ohje

  • Itsehoito

Terveyskylän Päivystystalosta löydät itsehoidollista apua närästykseen.

Palvelun sivulle

Närästys oirearvio

  • Itsehoito

Omaolon närästys oirearvio kertoo luotettavasti, vaativatko oireesi ammattilaisen hoitoa vai riittääkö itsehoito. Saat tarvittaessa mahdollisuuden olla yhteydessä ammattilaisiin Omaolon kautta. 

Palvelun sivulle

Päivystysapu 116117 chat

  • Asiointi

Päivystysapu-chatissa saat apua terveydenhuollon ammattilaiselta, silloin kun oma terveyskeskuksesi on suljettu. Ammattilainen arvioi chat-keskustelukanavassa tarvitsetko päivystyksellistä tai kiireellistä hoitoa. Saat myös yleisempää ohjausta ja neuvontaa päivystyksellisissä asioissa.

Palvelun sivulle

Annetuilla hakuehdoilla ei löytynyt yhtään palvelua. Muokkaa hakuehtoja.