Takaisin etusivulle

Apua päänsäryn hoitoon

Päänsärky on erittäin yleinen oire, jota liki jokainen ihminen tuntee jossakin elämänsä vaiheessa. Varsinaiset päänsärkysairaudet, kuten migreeni ja jännityspäänsärky, ovat tavallisimpia. Päänsärky on vain harvoin jonkin muun sairauden tai vaivan tuottama oire.

Silloin tällöin esiintyvää lievää päänsärkyä, johon ei liity muita oireita, on turvallista seurata ja tarvittaessa hoitaa parasetamolilla tai tulehduskipulääkkeillä.

Jännityspäänsäryn hoidossa ovat tärkeitä itsehoito: rentouttava voimistelu ja liikunta, työasentojen muuttaminen, unirytmin korjaaminen, kipualueen hieronta ja lämmitys. Tarvittaessa myös tulehduskipulääkkeiden lyhytaikainen käyttö voi olla avuksi.

Migreenipotilas voi sen jälkeen, kun migreenidiagnoosi on asetettu, pääasiallisesti hoitaa kohtaukset omatoimisesti lääkärin kanssa sopivaksi katsotulla lääkehoidolla. Tutustu ensin rauhassa itsehoitoa tukeviin sisältöihin ja palveluihimme ja ellei itsehoito riitä löydät alta myös sinulle tarjolla olevat asiointipalvelut

Kategoria

Palvelut

Tietoa päänsärystä ja sen hoidosta

  • Artikkeli

Terveyskylän Aivotalosta löydät maksutta kattavasti tietoa ja tukea päänsäryn hoitoon.

Palvelun sivulle

Päänsärky oirearvio

  • Itsehoito

Omaolon päänsäryn oirearvio kertoo luotettavasti, vaativatko oireesi ammattilaisen hoitoa vai riittääkö itsehoito. Saat tarvittaessa mahdollisuuden olla yhteydessä ammattilaisiin Omaolon kautta. 

Palvelun sivulle

Päivystysapu 116117 chat

  • Asiointi

Päivystysapu chatissa saat apua terveydenhuollon ammattilaiselta, silloin kun oma terveyskeskuksesi on suljettu. Ammattilainen arvioi chatissa tarvitsetko päivystyksellistä tai kiireellistä hoitoa. Saat myös yleisempää ohjausta ja neuvontaa päivystyksellisissä asioissa.

Palvelun sivulle

Annetuilla hakuehdoilla ei löytynyt yhtään palvelua. Muokkaa hakuehtoja.