Takaisin etusivulle

Apua ripulin hoitoon

Lyhytkestoinen ripuli on yleistä ja sen aiheuttajia ovat yleensä norovirus ja tavallista flunssaa aiheuttavat hengitystievirukset. Ripuli rauhoittuu tavallisesti itsestään muutamien päivien kuluessa.

Ripulin oireet alkavat yleensä äkillisesti, ripuli on alussa runsasta ja siihen liittyy vatsakipuja, kuumetta, pahoinvointia ja oksentelua. Virukset tarttuvat helposti käsien ja ruuan välityksellä. Tärkeintä ripulin hoidossa on huolehtia riittävän nesteen ja suolojen saannista. Tutustu ensin rauhassa itsehoitoa tukeviin sisältöihin ja palveluihimme ja ellei itsehoito riitä löydät alta myös sinulle tarjolla olevat asiointipalvelut

Kategoria

Palvelut

Tietoa ruokamyrkytyksestä ja sen oireiden hoidosta

  • Artikkeli

Terveyskylän Infektiotalosta löydät tietoa ruokamyrkytyksen aiheuttamasta ripulista ja mahataudista.

Palvelun sivulle

Ripuli oirearvio

  • Itsehoito

Omaolon ripuli oirearvio kertoo luotettavasti, vaativatko oireesi ammattilaisen hoitoa vai riittääkö itsehoito. Saat tarvittaessa mahdollisuuden olla yhteydessä ammattilaisiin Omaolon kautta. 

Palvelun sivulle

Ruokamyrkytyksen itsehoito-ohje

  • Itsehoito

Terveyskylän Päivystystalon itsehoito-ohjeesta saat tietoa ja tukea äkillisen ruokamyrkytyksen hoitoon.

Palvelun sivulle

Päivystysapu 116117 chat

  • Asiointi

Päivystysapu chatissa saat apua terveydenhuollon ammattilaiselta, silloin kun oma terveyskeskuksesi on suljettu. Ammattilainen arvioi chatissa tarvitsetko päivystyksellistä tai kiireellistä hoitoa. Saat myös yleisempää ohjausta ja neuvontaa päivystyksellisissä asioissa.

Palvelun sivulle

Annetuilla hakuehdoilla ei löytynyt yhtään palvelua. Muokkaa hakuehtoja.