Takaisin etusivulle

Apua silmän oireiden hoitoon

Täältä löydät monipuolisesti tietoa silmän oireista, tapaturmista ja sairauksista ja niiden hoidosta.

Sidekalvon bakteeritulehduksessa silmästä erittyy usein limaista ja kellertävää eritettä, rähmää. Silmän aluetta voi puhdistaa puhtaan harsotaitoksen ja lämpimän veden avulla 2−3 kertaa vuorokaudessa. Tämä usein nopeuttaa paranemista. Silmän kivusta, näkökyvyn alenemisesta tai muista voimakkaammista oireista kärsivän on hakeuduttava mahdollisimman pian lääkärin tutkimuksiin. Tutustu alta löytyviin itsehoito-ohjeisiin ja tee tarvittaessa Omaolo-oirearvio. Oirearvio kertoo luotettavasti, vaativatko oireesi ammattilaisen hoitoa.

Kategoria

Palvelut

Heikentynyt näkö ja apuvälineet

  • Artikkeli

Ympäristön hahmottaminen, etäisyyksien arviointi ja esteiden havaitseminen ovat tärkeitä turvallisen liikkumisen kannalta. Näkö on olennainen osa tasapainonsäätelyä. Iän myötä tapahtuva näkökyvyn heikkeneminen ja silmäsairaudet haastavat tasapainon ylläpitämistä ja lisäävät kaatumisvaaraa.

Palvelun sivulle

Lasten ja nuorten silmäoireet ja -sairaudet

  • Artikkeli

Terveyskylän Silmäsairauksien talon sivuilta löydät tietoa lasten ja nuorten silmäoireista ja -sairauksista, lasten silmälaseista, peittohoidosta, silmätipoista ja siitä, mitä silmälääkärikäynnillä tehdään.

Palvelun sivulle

Raskaus ja silmät

  • Artikkeli

Terveyskylän Silmäsairauksien talon sivuilta löydät tietoa raskausajan silmiin ja näkemiseen liittyvistä muutoksista.

Palvelun sivulle

Silmäsairaudet

  • Artikkeli

Silmäsairauksien talon sivuilta löydät tietoa eri silmäsairauksista, kuten silmänpohjan ikärappeumasta, glaukoomasta, kaihista ja kuivasilmäisyydestä.

Palvelun sivulle

Silmän rähmiminen, vetistys tai punoitus oirearvio

  • Itsehoito

Omaolon silmän rähmiminen, vetistys tai punoitus oirearvio kertoo luotettavasti, vaativatko oireesi ammattilaisen hoitoa vai riittääkö itsehoito. Saat tarvittaessa mahdollisuuden olla yhteydessä ammattilaisiin Omaolon kautta. 

Palvelun sivulle

Silmäsairauksien oirehakukone

  • Itsehoito

Etsi Silmäsairauksien talon oirehakukoneella silmään liittyvää oiretta. Oirehakukone ei anna arviota yksittäisen oireen vakavuudesta, eikä se korvaa ammattilaisen tekemää henkilökohtaista hoidon tarpeen arviota.

Palvelun sivulle

Silmätapaturmat

  • Itsehoito

Silmäsairauksien talon sivuilta löydät tietoa yleisimmistä silmään kohdistuvista tapaturmista ja niiden hoidosta.

Palvelun sivulle

Tietoa ja vinkkejä näkemisen ongelmiin

  • Itsehoito

Vuosien varrella näössä voi tapahtua muutoksia. Niin sanottu ikänäkö on luonnollista lähinäön heikentymistä, eikä kyseessä ole sairaus. Ikänäkö voidaan korjata silmälaseilla. Näkövammautuminen sen sijaan ei kuulu normaaliin ikääntymiseen, vaan näkövamman takana on aina sairaus tai vamma.

Palvelun sivulle

Päivystysapu 116117 chat

  • Asiointi

Päivystysapu-chatissa saat apua terveydenhuollon ammattilaiselta, silloin kun oma terveyskeskuksesi on suljettu. Ammattilainen arvioi chat-keskustelukanavassa tarvitsetko päivystyksellistä tai kiireellistä hoitoa. Saat myös yleisempää ohjausta ja neuvontaa päivystyksellisissä asioissa.

Palvelun sivulle

Annetuilla hakuehdoilla ei löytynyt yhtään palvelua. Muokkaa hakuehtoja.