Takaisin etusivulle

Apua virtsatietulehduksen hoitoon

Virtsatietulehdus on erityisesti naisilla hyvin yleinen. Virtsatietulehdus johtuu tavallisesti siitä, että suolistobakteeri pääsee nousemaan virtsaputkea pitkin virtsarakkoon.

Virtsatietulehduksessa tyypillisiä oireita ovat tihentynyt virtsaamisen tarve, virtsaamispakko ja kirvely virtsatessa. Joskus virtsassa saattaa olla myös hieman verta, mitä ei pidä säikähtää. Jos olet perusterve nainen, sinun ei välttämättä tarvitse käydä edes lääkärissä, vaan antibioottiresepti voidaan määrätä lääkärin harkinnan mukaan etänä. Muussa tapauksessa tulehdus todetaan virtsanäytteen perusteella.

Kotikonsteista, kuten karpalomehusta tai runsaasta juomisesta, voi saada helpotusta oireisiin. Ne eivät kuitenkaan välttämättä paranna tulehdusta. Älä siis lykkää tulehduksen hoitamista. Tutustu sivustolta löytyviin itsehoito-ohjeisiin ja tee tarvittaessa Omaolo-oirearvio. Oirearvio kertoo luotettavasti, vaativatko oireesi ammattilaisen hoitoa.

Kategoria

Palvelut

Tietoa virtsatietulehduksesta

  • Artikkeli

Käyvän hoidon potilasohje antaa kattavasti tietoa virtsatietulehduksen synnystä, oireista, hoidosta ja ennaltaehkäisystä.

Palvelun sivulle

Virtsatietulehdus oirearvio

  • Itsehoito

Omaolon virtsatietulehduksen oirearvio kertoo luotettavasti, vaativatko oireesi ammattilaisen hoitoa vai riittääkö itsehoito. Saat tarvittaessa mahdollisuuden olla yhteydessä ammattilaisiin Omaolon kautta.  Kysely on tarkoitettu 18–75-vuotiaille naisille.

Palvelun sivulle

Päivystysapu 116117 chat

  • Asiointi

Päivystysapu-chatissa saat apua terveydenhuollon ammattilaiselta, silloin kun oma terveyskeskuksesi on suljettu. Ammattilainen arvioi chat-keskustelukanavassa tarvitsetko päivystyksellistä tai kiireellistä hoitoa. Saat myös yleisempää ohjausta ja neuvontaa päivystyksellisissä asioissa.

Palvelun sivulle

Annetuilla hakuehdoilla ei löytynyt yhtään palvelua. Muokkaa hakuehtoja.