Ärtyvän suolen oireyhtymän ravitsemushoito – FODMAP

  • Artikkeli

Terveyskirjaston artikkelissa kerrotaan ärtyvän suolen oireyhtymän ravitsemushoidosta ja FODMAP-ruokavaliosta.

Ravitsemushoidon tavoitteena ovat oireiden vähentäminen ja lieventäminen ja siten elämänlaadun parantaminen. Lisäksi varmistetaan, että ruokavalio säilyy ravitsemuksellisesti riittävänä ja helppona toteuttaa.

Runsaasti FODMAP-hiilihydraatteja sisältävien ruokien ja juomien rajoittaminen usein helpottaa ärtyvän suolen oireyhtymän oireita. Tyypillisiä oireita aiheuttavia ruokia ovat esimerkiksi ruis, vehnä ja ohra, sipuli, kivelliset hedelmät ja ksylitolituotteet.

Siirry Palveluun

Kuinka tyytyväinen olet palveluumme?

Kiitos palautteestasi!