Omaolo-verkkopalvelu

  • Itsehoito

Omaolo on helppokäyttöinen sosiaali- ja terveydenhuollon verkkopalvelu, jonka avulla tuetaan itsehoitoa, arvioidaan hoidon tarvetta ja kiireellisyyttä sekä ohjataan tarvittavan hoidon piiriin.

Löydät Omaolosta kuusitoista terveydentilaa kartoittavaa oirearviota, terveystarkastuksen, hyvinvointivalmennuksia sekä palveluarviot koskien omaishoidon tukea, harkinnanvaraista tai vammaispalvelulain mukaista kuljetuspalvelua ja henkilökohtaista apua. Omaolon antamat suositukset ovat luotettavia, henkilökohtaisia ja ne perustuvat ajantasaisimpaan tieteelliseen tutkimusnäyttöön ja kansallisesti yhteisesti sovittuihin kriteereihin.

Omaolo -verkkopalvelu on tarkoitettu yli 15-vuotiaille ja sinne kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Palvelua voi myös käyttää kirjautumatta ja nimettömänä, jolloin Omaolo tarjoaa yleisiä ohjeita jatkoon sekä tietoa alueen palveluista. Tällöin tiedot eivät tallennu terveydenhuollon ammattilaisille. Pohjois-Pohjanmaalla on mahdollisuus ottaa yhteyttä Omaolon kautta alueen ammattilaiseen, mutta kaikissa organisaatioissa Omaolo -palvelua ei ole vielä otettu käyttöön. Omaolo antaa kuitenkin kaikille tilanteeseen sopivan kansallisen ohjeistuksen. Omaoloa ei ole tarkoitettu hätätilanteisiin, kuten äkillinen ja kova rintakipu tai hengitysvaikeus, tajuttomuus, kouristelu, suuri verenvuoto ja vakavat vammat. Hätätilanteessa soita 112.

Siirry Palveluun

Kuinka tyytyväinen olet palveluumme?

Kiitos palautteestasi!